Olen yrittanyt arvioida kuinka paljon taalla tiedetaan pimennyksesta. Ei paljon. Bussiaseman turisti-infossa ei mennyt eclipse-sana jakeluun. Sitten katsoin sanakirjasta ja sanoin portugaliksi perakkain "aurinko" ja "pimennys". Reaktio oli se, etta mies kysyi tarvitsenko hotellia.

Ostin aamun lehden Tribuna do Norte. Etusivulla on kuvaton 3 rivin viite sisasivulle "Mada anuncia as atracoes para o festival deste ano". Sisasivulla pikkuotsikko "ECLIPSE" ja sen alla isommalla "Festa para o Sol Negro nesta terca-feira" ja sitten 2 palstaa juttua, palstan korkeus 15 cm.

Lehdessa ei ole ainuttakaan kuvaa liittyen pimennykseen (jos ajattelen paikallista lukijaa, pitaisi ainakin olla 2 kuvaa: pimentynyt aurinko ja kartta, josta lukija voisi katsoa mihin hanen pitaa menna, jotta nakee pimennyksen). Juttu painottuu Praia de Pipa -rannan musiikkitarjontaan (niinkuin se muka olisi tarkeaa). Ja sitten tuo otsikon "terca-feira", se on naet tiistai. Ymmarran toki, etta musiikkia on tarkoitus kuunnella pimeassa koko yo ja sitten aurinko nousee keskiviikkoaamuna meresta, siihen juhla kohoaa. Mutta mutta. Edelleenkaan lukija ei saa tietaa esim. mihin kellonaikaan kaikki tapahtuu.

Kiroan taman lehden hornan kuuseen, mutta oikeastaan olen tyytyvainen, koska itse voin nyt menna rauhassa haluamalleni rannalle ja tiedan ettei sinne tule tungosta vaan voin keskittya valokuvailuuni aivan ylhaisessa yksinaisyydessani.

Saatilamahdollisuus on yha 70/30 nakymisen puolesta tai ehka hitusen eilista ennustetta parempi. Nyt lahden sinne rannalle enka tieda onko siella internettia. Heipa hei.