Jatkan viela hiukan Lencoisista ilmoittaakseni, etta kolmannen aamun aamupala oli jalleen huimaava. Tumman oranssi viipaloitu hedelma oli sama kuin eka aamuna. Viipaleet 15 cm pitkia ja pippurin kaltaisia siemenia, jotka poistetaan ennen syontia. En tieda hedelman nimea. Muuten oli taas kaikki uudessa muodossa esim. banaani ja jokin makea perunankaltainen hedelma laitettuna molemmat jo kolmannella tyylilla. Kun maksoin hotellista ja erikseen kiitin aamiaisista, sain kuulla, etta hotellin rouva tykkaa nahda vaivaa. Hotellin nimi on Roncador, jos joku haluaa joskus kokea samat aamiaiset.

Sitten taman aamun kiertelin kauppoja kuten turistin kuuluu ja ostin kaksi paitaa niiden hajonneiden tilalle, jotka eilen heitin pois (toinen repesi, toisesta tekokuituisesta jai suureksi osaksi vain verkko, kun kangas lahti noyhtana irti). Tallaiselle matkalle kannattaa juurikin lahtea mahdollisimman rikkinaisissa paidoissa, jottei tarvitse pesta, se on mun tapa.

Retkeilyvalineista taalta loytyy kaikkea, keittimet, kaasut, rinkat, asusteet, makuupussit, teltat, ruoat. Pitempiakin opastettuja vaelluksia jarjestetaan, mutta miksei yksinkin voisi menna maastoon, jos aikaa on. Vaan tassa taytyy taas pohtia kummalla tavalla oppii ja kokee enemman, yksin oudossa mutta kiehtovassa maastossa vai oppaan ja isomman porukan kanssa, jolloin opas kylla kertoo luonnosta mutta tietamys voi silti jaada vajavaiseksi, jos kieli on bad english.

Lencoisista viela. Arkkitehtuuri taalla on Brasiliassa poikkeuksellinen, vanhaa valimerellista tyylia. Kaupunki naet rakennettiin timanttiryntayksen aikana 1800-luvulla, jolloin kaupunki oli osavaltion kolmanneksi suurin. Nyt kaupungin populaatio on murto-osa siita, joten kaikki turistibusines mahtuu vanhoihin taloihin ongelmitta. (En ma paljon arkkitehtuuristakaan tieda. Se ei kuitenkaan vaivaa toisin kuin luolatiedon puute, koska luolat syntyi ennen ihmista ja on siten "fundamentaalimpaa".)

Aiemmin turvonneet jalkani ovat talla hetkella aivan normaalit, mutta kun kohta riennan bussiin ja olen yli vuorokauden kuluttua Natalissa, odotan mielenkiinnolla kuinka kay.